2

.

Multi dintre voi isi pot pune intrebarea „Cum instalez Windows 8 ?”. Eu voi arata cum cum se poate face un install la Windows 8 cu ajutorul unor 7 pasi. Instalarea de Windows 8 pentru a functiona alaturi de OS-ul tau curent poate parea complicata, dar eu sunt aici pentru a te putea ajuta.

 

Cum instalez Windows 8 – Pasul 1 – Ingrediente

 

cum instalez

 

Inainte de a „gusta” prima data Windows 8, va trebui sa „prepari” urmatoarele ingrediente: 1 PC, o conexiune la Internet, Windows 7, 1 DVD gol si un DVD – Writer.

 

Cum instalez Windows 8 – Pasul 2 – Crearea unei partitii

 

cum instalez

 

Pentru a putea rula Windows 8 alaturi de sistemul tau curent de operare, va trebui sa instalezi Windows 8 pe un alt hard disk. Daca nu dispui de un alt hard disk, il poti diviza pe cel curent in 2 sectiuni si sa instalezi Windows 8 pe sectiunea nou creata. Aceste sectiuni ale hard disk-ului se numesc partitii.

 

cum instalez

 

Pentru a crea o partitie, du-te in meniu de start, click dreapta pe My Computer si selecteaza Manage pentru a deschide fereastra Computer Management.

 

cum instalez

 

Selecteaza care hard drive doresti sa o imparti in partitii. Ai grija unde dai click. Da click pe Disk Management, aceasta aflandu-se sub categoria Storage, pe meniul sidebar din stanga. Dupa aceasta, da click dreapta pe hard drive-ul pe care il doresti sa il partitionezi si selecteaza Shrink Volume. In poza de mai sus vei vedea ca am ales partitia C.

 

Alege ce marime vrei sa aiba noua ta partitie. Noi recomandam sa ai 40.000 de mb in noua ta partitie.

 

cum instalez

 

Acum vei vedea ca noua ta partitie este denumita ca „Unallocated”. Tu vei instala, in curand, Windows 8 pe aceasta partitie. OS-ul tau curent va ramane neafectat pe prima partitie.

 

cum instalez

 

Cum instalez Windows 8 – Pasul 3 – Download si Burn

 

cum instalez

 

Acum este momentul sa downloadezi fisierul .iso Windows 8, de pe site-ul corporatiei Microsoft. Da click pe link-ul de download. Ai grija sa selectezi link-ul care iti trebuie, doarece fiecare link este atribuit unei anumite limbi si unui anumit tip de arhitectura (32 de biti si 64 de biti). Pentru a putea instala, va trebui sa dai „burn” acelui fisier .iso pe un DVD.

 

Cum instalez Windows 8 – Pasul 4 – Incepe install-ul

 

Pentru ca install-ul sa poata incepe, va trebui sa boot-ezi PC-ul de pe CD. Pentru a putea face acest lucru, va trebui sa intri in BIOS si sa verifici daca CD-ul este primul in secventa de boot-are. Dupa ce te-ai asigurat ca boot-ul este setat pe CD, dai restart si apesi un buton aleator cand iti va cere PC-ul acest lucru. Odata ce PC-ul boot-eaza de pe CD, va incepe install-ul de Windows 8.

 

Selecteaza limba preferata si apasa pe Next.

 

cum instalez

 

Acum, pentru a continua install-ul de Windows 8, apasa pe Install Now.

 

cum instalez

 

Introduce cd key-ul care se afla pe mail (daca l-ai cumparat online) sau pespatele carcasei de CD.

 

cum instalez

 

Citeste termenii de licenta si bifeaza casuta „I accept” si apoi apasa pe Next. Stiu ca aceasta parte poate fi plictisitoare, multi dintre voi dand next direct.

 

cum instalez

 

Alege Custom Install, pentru ca alegi sa instalezi Windows 8 alaturi de Windows 7.

 

cum instalez

 

Cum instalez Windows 8 – Pasul 5 – Alegerea unei destinatii

 

Aici va trebui sa alegi „Unallocated Space”.

 

cum instalez

 

Cum instalez Windows 8 – Pasul 6 – Procesul de instalare

 

cum instalez

 

Windows 8 se instaleaza, aici tot ce trebuie sa faci este sa admiri procesul de instalare (stiu, este plictisitor). Dupa ce procesul de instalare Windows 8 va ajunge la final, PC-ul isi va da un restart.

 

Cum instalez Windows 8 – Pasul 7 – Personalizare

 

cum instalez

 

Acum este timpul sa iti personalizezi Windows 8 dupa bunul plac. Alege o culoare si un nume pentru el. Pentru a fi cat mai simplu alege Express Settings.

 

cum instalez

 

Procesul de instalare a luat sfarsit, iar Windows 8 te asteapta sa il folosesti. Sper ca acest articol a fost de folos, iar daca intampini vreo problema astept comment-urile tale.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Tags:

2 Comments

  1. Alexandru Ionut says:

    Foarte bun tutorialul 🙂 si destul de animat.

  2. Alexandru says:

    Mama ce multe etape trebuie sa faci ca sa poti instala windows 8 si din cate stiu eu iti trebuie si cerinte mari la pc adica nu poti sa-l bagi pe orice calculator ….oricum cand o sa-mi schimb calculatorul direct windows 8 o sa-mi bag vreau sa vad cum merge treaba :d

    Toate cele bune 🙂

Leave a Reply