0

.

Introducere serie windows xp la inbstalareZilele trecute a trebuit să instalez Windows XP pe un laptop care avea CD original cu sitemul de operare dar am întâmpinat o problemă… utilizatorul pierduse serial number-ul! Practic în faza de instalare atunci cand a trebuit să introduc serial number-ul m-am blocat deoarece acesta nu mai era!

Evident că există şi soluţii ocolitoare, însă laptopul nefiind al meu, şi fiind de părere că sistemul de operare trebuie să fie original, fără să stau prea mult pe gânduri am apelat la Google, care de obicei are soluţie la toate!

Iată deci care este soluţia în cazul pierderii (sau lipsei) serial number-ului pentru Windows XP:

Primul lucru de reţinut: fiecare CD cu Windows XP conţine propriul serial number în interiorul său.

  • Folosindu-vă de binecunoscuta funcţie Search a oricărui sitem de operare, setaţi ca şi locaţie în care trebuie să căutaţi unitatea voastră CD/DVD în care se află discul cu Windows XP;
  • Căutaţi fişierul unattend.txt – Este vorba de un fişier text, mai exact de fişierul de autoactivare al sistemului. Odată deschis trebuie doar să mergeţi la secţiunea ce conţine serial numberul.

[UserData]
FullName = “name”
OrgName = “societa”
ComputerName = *
ProductKey= “12345-12345-12345-12345-12345″

Cum instalăm Windows Xp dacă am pierdut serial number-ulDeci ceea ce căutai este serialul care se află în dreptul variabilei Product key! Evident că în exemplul pe care l-am dat valorile sunt pur demonstrative!

Dacă doriţi să consultaţi procedura aşa cum este ea descrisă de Microsoft atunci aruncaţi o privire aici!

Succes! Şi nu uitaţi să spuneţi dacă a mers.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply