0

.

alarme autoTehnologia wireless a schimbat in totalitate modul in care comunicam, dezvoltand noi moduri de a comunica si deschizand calea pentru alarme din ce in ce mai performante. In momentul de fata, aceasta thenologie si-a gasit locul in aproape toate ramurile vietii, de la medicina, la telecomunicatii, afaceri, media , educatie si, poate cel mai important, in domeniul sigurantei. Unul dintre tipurile de alarme care nu ar fi putut exista fare tehnologia wireless este si cea mai raspandita: alarmele auto.

Cum functioneaza alarmele auto?

Masinile sunt unele dintre cele mai vulnerabile tinte ale hotilor, doar in Statele Unite, studiile estimand ca se fura 3 masini pe minut. Nici in Romania situatia nu este mai fericita, desi in tara sunt mai dese furturile din masina decat furtul masinii in sine.

Pentru preventia furturilor in zilele noastre, aproape orice masina, inclusiv cele mai putin scumpe, sunt echipate cu un tip de alarma controlata de la distanta cu transmitatorul wireless, ce a devenit aproape nelipsit de la cheile unui sofer. Aceste alarme auto vin in diverse configuratii, de la cele mai complexe, la cele mai simple, insa simplificat, toate functioneaza in acelasi fel: o serie de senzori conectati la o alarma. Cele mai simple au de obicei senzori pe usi si actioneaza in momentul in care acestea sunt fortate.

Pe de alta parte, cele mai moderne alarme includ un numar mai mare de senzori, precum:

  • senzori pe usi
  • senzor de presiune
  • senzori de soc
  • senzori de miscare si inclinare
  • senzori de sunet

Toate acestea sunt dirijate de un computer si pot fi controlate cu ajutorul radio receiver-ului wireless din telecomanda. Aceste telecomenzi au nevoie de tehnologia wireless pentru a fi portabile si pentru ca soferul sa poata controla alarma fara a fi nevoit sa se deplaseze la masina. Acestea functioneaza aproximativ ca jucariile cu telecomanda, cu ajutorul undelor radio. Cu ajutorul telecomenzilor, alarmele auto poate fi activata si deactivata de la o distanta considerabila, fapt care a facut alarmele pentru masina sa devina din ce in ce mai eficiente. Pe langa functiile de controlare ale alarmei, telecomenzile incuie si descuie usile si, in functie de complexitatea sistemului, pot avea mai mult sau mai putin control asupra computerului alarmei.

In momentul actual, alarmele auto vin in multe variante, de la cele mai ieftine, care nu depasesc 150 de lei, la sistemele mai complexe de peste 1000 de lei, insa niciunul din aceste sisteme nu ar fi fost posibile si nu ar fi putut fi dezvoltate fara evolutia tehnologiei wireless.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Tags:

Leave a Reply