0

.

Este de asteptat ca azi, corporatistii giganti Nokia si Oracle, sa semneze un contract in care Nokia sa le ofere celor de la Oracle serviciile lor stabile de date si localizare, pentru a le imbunatati. Acest contract, care a fost anuntat in conferinta din, ce are loc anual, San Francisco ce poarta numele de OracleWord, are in vedere expansiunea serviciilor de date si localizare, iar partea financiara al lui nu a fost inca dezvaluita publicului.

nokia lumia

Nokia a tot cautat sa isi mareasca baza de clienti pentru serviciile lor de localizare, iar o investitie a fost facuta in aceasta idee, cumparand Navteq pentru 8,1 miliarde de $. Multumita acestei achizitii facuta in anul 2007, compania sustine o prezenta autonoma, in modulele de navigatie ale plansei de bord, mai mare de 80%.

Nokia – cea mai mare companie de cartografiere din lume

„Pe scurt, suntem cea mai mare companie de cartografiere din lume”, a spus Hans Peter Brondmo, un angajat al gigantului corporatist Nokia. In afara de faptul ca Nokia asigura hartile 3D pentru Microsoft, corporatia gigant a semnat un contract si cu Groupon, pentru a putea furniza un mai bun context si o mai buna flexibilitate asupra hartilor, in special al celor de pe telefonul mobil. In Martie, Nokia a lansat o functie de gps pentru persoanele care merg pe jos, optimizata pentru dispozitivele care au acces la un tip de browser. Aceasta a avut loc dupa ce Apple-ul a decis sa renunte la Google Mapps la versiunea de iOS 6, fortand utilizatorii sa foloseasca Apple Maps, aceasta continand multe informatii gresite, mai ales daca este comparat cu Google Maps. Mai multe informatii despre problemele suferite de Apple Maps in iOS 6 vei gasi in articolul „Probleme de iOS 6 – Apple Maps”.

Nokia Lumia 920 smartphone

nokia lumia

Clientii de Nokia s-au plans de faptul ca Nokia Lumia 900 smartphone este mai mare fata de Samsung Galaxy S3 cu pana la 25%, depinzand de magazinul de unde este cumparat acesta, intr-un magazin ajungandu-se la o diferenta destul de mare si anume de 50%. Confruntandu-se cu aceasta problema, cei de la Nokia au decis ca pretul device-ului Nokia Lumia 920 smartphone sa fie comparabil cu telefoanele competitive din aceeasi categorie. Se preconizeaza ca Nokia Lumia 920 va avea pretul de aproximativ 200 de $, fiind cam la acelasi pret ca Samsung Galaxy S3 de 16 GB si iPhone 5 de 16 GB. Aceasta decizie este preconizata mai ales din cauza ca Nokia 800 de anul trecut a avut un pret de 585 $, fiind vandut intr-o cantitate destul de mica, spre deosebire de iPhone 4 sau Samsung Galaxy S2.

Problema pretului la Nokia este precara datorita pozitiei ei in topul piramidei de corporatisti giganti. Nokia, in ultimii ani, a fost detronata in vanzari de firme precum Apple, Samsung sau HTC. Clientii cred ca produsele de la Nokia nu isi merita banii deoarece sistemul lor de operare este pe departe inferior fata de Android si iOS.

nokia lumia

Mai multe detalii despre iPhone 5 smartphone, precum si despre unele probleme aparute la sistemul de operare iOS 6 ce apartine gigantului corporatist Apple, le poti gasi in articolele, „Apple iOS 6” si „iPhone 5 smartphone”.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply