0

.

O alta problema care intervine atunci cand cumparam un computer este aceea a performantelor necesare. Astfel computerele se pot imparti in 3 mari categorii:

1. Computere Office

2. Computere Multimedia

3. Computere Gaming

Computerele Office sunt acelea care sunt folosite in mare parte pentru activitati de birou, gen navigare internet, mesagerie instant, lucrarul cu baze de date, sau documente office. Aceste computere necesita un minim de performante, dat fiind domeniul de utilizare.

Computerele Multimedia sunt cele care sunt folosite pentru editarea/prelucrare de fisiere multimedia ca filmele sau muzica. In primul rand, aceste computere au nevoie in prezent de o memorie RAM mai ridicata, (2GB+) si de un procesor mai performant (dual core 1.8 Ghz minim). Depinzand de cantitatea de informatie cu care se lucreaza, un spatiu de stocare adecvat este necesar. De obicei un hard-disk cu o capacitate de stocare de minim 250 GB este suficient.

Computerele Gaming sunt cele care sunt folosite, evident, pentru jocurile video. Principala caracteristica de performanta a acestor computere este placa video si racirea. Deoarece in timpul jocurilor componentele sunt stresate la maxim, acestea se incalzesc si este necesar sa se raceasca cat mai repede.

De obicei, preturile minime pentru tipurile de computere enumerate ar fi:

1. Computer Office : 1500 RON

2. Computer Multimedia: 2600RON

3. Computer Gaming: 3200 RON

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Tags:

Leave a Reply