1

.

Atunci cand ne gandim la urmatorul sistem de operare Windows, ne gandim automat si la cerintele de sistem pentru el. Asadar, ajungem sa vorbim despre cerintele de sistem pentru Windows 8 care din cate se pare incet incet se apropie de data de lansare. Astfel, batem si noi spre cerintele de sistem. Oricum ar fi, se pare ca cei de la Microsoft au schimbat putin strategia privind partea de cerinte de sistem, asa cum transferul de la Windows Xp la Windows Vista a fost destul de greu pentru unele persoane din cauza supportului Hardware, acum Windows 8 vine cu niste detalii noi, care defapt ajuta utilizatori Windows 7 sa faca upgrade spre noul sistem.


Tami Reller, unul dintre directori financiari al Windows si Windows Live a confirmat faptul ca Windows 8 va avea aceleasi cerinte de sistem (hardware) ca si Windows 7. Asta inseamna ca Windows 8 va putea rula pe cele mai multe sisteme desktop si laptopuri care ruleaza Windows 7.

Iata si cerintele pentru Windows 8

  • 1 gigahertz (GHz) sau mai bun 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
  • 1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) sau 2 GB RAM (64-bit)
  • 16 GB spatiu pe disk de care avem nevoie (32-bit) sau 20 GB (64-bit)
  • DirectX 9

 

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

1 Comment

  1. Alexandru says:

    Pai sincer eu ma asteptam la ceva mai mult 1 gb ram am si eu pe calculator hardul e de 500 deci as putea sa il instalez si eu ??!? :d Sa vedem cum merge treaba cu windowsul 8 si poate in curand o sa am ocazia sa-l instalez !

Leave a Reply