0

.

Stii care este cel mai urat moment sa te gandesti sa iti faci un backup? Este acela cand baietii de la tech iti spun ca hard drive-ul tau a murit, iar toate datele sunt pierdute. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca majoritatea serviciilor gratis de acest gen nu salveaza fisierele sterse, dar scriu peste cele vechi.

 

backup online

 

Serviciul online gratis de backup iti vor salva fisierele off-site pe cloud. Daca hard drive-ul tau moare, fisierele tale nu vor fi pierdute. Prima linie de aparare ar trebui sa fie un hard extern, pentru a iti face backup la fisiere, sau un jump drive pentru documente.

 

Un serviciu online de backup asigura acces 24 de ore, 7 zile pe saptamana, asupra fisierelor tale, de la orice PC conectat la Internet, smartphone sau device – de exemplu, tableta. Datele stocate in cloud reprezinta una dintre cele mai rapide metode de arhivare si recuperare.

 

Cerintele de a „judeca” un serviciu de backup online sunt:

– Dimensiunea de stocare: Cu cat dimensiunea este mai mare, cu atat este mai bine – este si logic, de altfel.
– Sincronizarea documentelor. Documentele si fisierele create sau schimbare au nevoie sa fie uploadate imediat in Cloud.
– Siguranta site-ului: Vor fi fisierele tale disponibile peste 1 an? Dar peste 5? Acest lucru este, totusi, subiectiv.
– Securitatea: Ar fi normal sa presupunem ca securitatea este minima pentru aceste site-uri. Daca fisierele pe care le vei uploada nu sunt criptate, nu este nimic ce ii poate opri pe altii sa se uite peste fisierele tale.
– Locatia fisierelor: Ideal ar fi ca fisierele uploadate sa se gaseasca oriunde pe hard disk-ul tau. De fapt, multe dintre serviciile de backup online necesita crearea unui folder special. Toate fisierele tale vor trebui sa fie stocate in acel folder.
Usor de folosit: Serviciul respectiv ar trebui sa aiba un meniu simplu si intuitiv, atunci cand selectezi fisierele si folderele la care vrei sa le faci backup.

 

O strategie posibila – si, destul de inteligenta, dupa parerea mea – este sa iti faci backup pe mai multe site-uri gratis. Foloseste un site pentru poze, un al 2-lea pentru documentele generale si un al 3-lea pentru criptari pre-upload si post-download al documentelor financiare si a altor documente pe care le doresti sa fie private.

 

1. Idrive
2. Skydrive
3. Spideroak
4. SugarSync
5. Dropbox
6. Mozy
7. CX.com
8. Adrive
Dupa parerea mea, acestea sunt printre cele mai bune servicii de backup online. Le poti gasi foarte usor cu un search pe google. Spor la backup.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply