0

.

programe de calculatorAvantajul sistemului de operare al celor de la Microsoft este faptul ca Windows este compatibil cu aproape orice soft (exceptie facand cele special concepute pentru alte sisteme de operare) si orice tip de jocuri. Abia in ultima vreme jocurile online si single player au inceput sa aiba versiuni care ruleaza si pe Mac OS, insa exista inca destule titluri cu exclusivitate Windows.

Pentru ca aceasta versatilitate a Windows-ului este intocmai punctul sau forte, exista si foarte multe softuri gratuite de o calitate incredibila. Pentru utilizatorul cu un venit mediu, Windows-ul este sistemul de operare ideal in care se poate face aproape orice, fara a cheltui nimic mai mult decat pretul de licenta al sistemului de operare in sine.

Cele mai bune programe pentru calculator gratuite

Aceasta lista de programe este compusa din cele mai diverse tipuri de softuri ce pot inlocui cu succes, in cele mai multe situatii, softurile profesionale.

1. Antivirus – Avast. Cei de la Avast ofera o versiune gratuita a antivirusului profesional ce face o treaba excelenta pentru cei care utilizeaza internetul cu moderatie, protejand impotriva virusilor, spyware-ului rootkits-urilor si trojan-ilor care pot aparea in urma unor emailuri de tip spam sau a navigarii pe website-uri ce nu sunt de incredere.

2. Editare foto – Photoscape. Photoscape este unul dintre cele mai incredibile programe pentru calculator in ceea ce priveste domeniul editarii de imagine. Lista sa de trasaturi si unelte il face editorul de imagine, image viewer, screen capture tool-ul si convertorul de imagini ideal pentru oricine nu se ocupa de grafica la un nivel profesional. Acesta este rapid si extrem de prietenos pentru utilizatori.

3. Comunicare – Skype. Oricine are rude sau prieteni aflati departe, a folosit cu siguranta Skype. Skype este un soft folosit pentru a face apeluri audio si video intre computere. Este foarte usor de utilizat chiar si pentru persoanele ce nu folosesc un computer de mult timp, iar varianta sa originala este absolut gratuita. Desi se poate plati pentru a putea sustine conferinte si alte optiuni, pentru persoana obisnuita, varianta gratuita de Skype in limba romana pentru Windows poate inlocui cu succes telefonul.

4. Video – VLC Media Player. Aprope oricine s-a lovit la un moment dat de lipsa unui codec atunci cand intentiona sa deschida un fisier video in media playerul cu care Windows-ul vine automat. VLC Media player este acel program pentru calculator cross-platform (cu versiuni pentru absolut orice sistem de operare de care s-a auzit si cateva inca obscure) care poate rula orice video. Daca VLC nu il ruleaza, atunci putem fi aproape siguri ca fisierul este corupt sau exista o problema de alta natura.

Cu doar aceste programe pentru calculator gratuite, se pot acoperi aproape toate nevoile unui utilizator de Windows obisnuit.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply