0

.

jocuri pc gratuiteOdata cu popularizarea jocurilor online, tot mai multe companii se indreapta catre modelul de business f2p sau free to play. Jocurile f2p sunt jocuri online pentru care jucatorii nu trebuie sa plateasca o taxa anuala, ci doar sa faca download clientului si sa instaleze jocul sau dupa caz, sa cumpere CD-ul de instalare pentru a avea mai apoi acces gratuit la servere. Pe langa jocuri pc gratuite online si de tipul MMORPG, se dezvolta foarte rapid si industria jocurilor indies sau a joculetelor construite cu ajutorul soft-urilor de tipul rpgMaker, care pot fi de asemenea downloadate gratuit.

Odata cu trecerea marilor companii de MMORPG-uri pe modelul f2p, anul 2013 a fost anul lansarii unor titluri cu adevarat de exceptie ce pot fi jucate absolut gratuit. Pentru iubitorii jocurilor de calitate pentru calculator, dar si pentru gamerii amatori, anul acesta a fost si se anunta in continuare, un an al abundentei de jocuri din care se poate alege, indiferent de preferinte si nivel de experienta.

Pentru pasionatii de jocuri MMORPG de ultima generatie – Tera

Pentru iubitorii de jocuri PC pasionati de grafica de ultima generatie, o serie de MMORPG create de companii cu renume sunt disponibile in varianta f2p anul acesta. Este vorba de MMORPG-uri masive ce pun la dispozitia jucatorului un univers complex, personaje ce pot fi personalizate in mare detaliu si o imersiune totala in cea mai aproapiata experienta de realitatea virtuala a momentului.

Tera este un MMORPG cu un gameplay inedit care se indeparteaza de modelul clasic al acestui tip de jocuri, adaugand un plus de dinamism luptelor. Spre deosebire de modelul hack and slash care se baza exclusiv pe clickuri sau de modelul cu auto target al celor mai multe jocuri de gen, in Tera jucatorul trebuie sa foloseasca mouse-ul pentru a tinti, scurtaturile de pe tastatura pentru a activa diversele skill-uri si butoanele “wasd” pentru a se feri de atacul inamicilor. Datorita acestor aditii, Tera nu ofera doar o experienta grafica cat se poate de convingatoare, dar si un nou model de gameplay.

Tera este un joc PC cu un nivel ridicat de dificultate, dedicat gamerilor cu experienta atat in MMORPG-uri, cat si in jocuri cu real time combat. Clientul se poate downloada aici: www.thehappycloud.com/tera_enmasse_installer

Gameplay video:

Pentru iubitorii de jocuri RTS – League of Legends

RTS (real time strategy) este un alt stil indragit in mediul jocurilor online. Aceste jocuri de strategie in real time au ajuns departe de la stramosii precum Age of Empires, iar League of Legends este unul dintre jocurile PC gratuite ce se numara printre modelele cele mai de succes ale genului.

League of Legends combina actiunea cu RTS, transformand gameplay-ul astfel obtinut intr-o reteta de succes. Jocului ii sunt adaugate in permanenta expansii, astfel incat gameplayul nu devine niciodata invechit sau plictisitor, multi dintre veteranii jocului avand caractere create inca de la lansare.

Pentru ca acesta este un joc online, iar modul 5v5 este jucat intotdeauna impotriva altor jucatori, acesta nu poate deveni repetitiv decat foarte greu. Un alt avantaj este acela ca, desi la fel ca majoritatea jocurilor online, League of Legends are si un cash shop, absolut tot ce se poate achizitiona din acesta pe bani reali poate fi obtinut inclusiv investind in ore de joc.

League of Legends este un joc online complex, dar care ruleaza cu usurinta pe aproape orice sistem, neavand o grafica prea complexa. Clientul se poate downloada aici: l3cdn.riotgames.com/ShellInstaller

Gameplay video:

Pentru cei care vor sa incerce alt tip de shooter – Planetside 2

Planetside 2 surprinde prin calitatea si complexitatea gameplayului. Printre alte jocuri PC online de gen, acesta se deosebeste prin faptul ca ofera experienta completa, de la batalii cu infanterie pana la tancuri si fighter jet-uri. Jocul introduce jucatorul intr-un univers SF, departandu-se astfel de shooterele clasice care plaseaza actiunea in zone de razboi inspirate din realitate.

Grafica este excelenta, iar jucatorul este echipat inca de la inceput cu un MAX suit, un echipament-armura complet tehnologizat, ce poate da jucatorului abia intrat in lumea Planetside 2 un sentiment de invincibilitate. Jocul difera de alte MMO-uri prin faptul ca introduce jucatorul direct in mijlocul actiunii, echipat pentru lupta, spre deosebire de variantele RPG unde primele cateva ore de gameplay sunt petrecute completand misiuni plictisitoare.

Luptele intre cele 3 factiuni din Planetside 2 sunt masive, motiv pentru care jocul se numara printre acele jocuri PC care au nevoie de un PC de ultima generatie pentru a rula la setari maxime. Clientul se poate downloada aici: http://www.planetside2.eu/en/users/new

Gameplay video:

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply