0

.

chrome addons servicii google1. Boomerang – este un add-on care ofera utilizatorilor posibilitatea sa scrie un email de pe o adresa de gmail care poate fi mai apoi programat sa fie trimisa la o ora fixa, aleasa de utilizator. Email-ul se trimite automat, indiferent daca utilizatorul este sau nu online. Singurul dezavantaj este ca add-on-ul ofera doar cateva emailuri gratuite pe luna.

Acest add-on Chrome poate fi instalat de pe acest link.

2. Docs PDF/PowerPoint Viewer – acest add-on Chrome este exceptional de util pentru cei care nu au Adobe Reader-ul sau Microsoft PowerPoint-ul instalat in calculator. Odata add-on-ul instalat, orice pdf sau power point deschis din browser este trimis si vizionat direct in Google Drive.

Acest add-on Chrome poate fi instalat de pe acest link.

3. Google Translate – este disponibil acum si sub forma de add-on. Acesta identifica automat limba oricarei pagini vizitate si ofera optiunea de a afisa pagina in limba utilizatorului sau orice alta limba la alegere.

Acest add-on Chrome poate fi instalat de pe acest link.

4. Google URL Shortener – utilizatorii de Twitter stiu ca nimic nu este mai frustrant decat un link de cateva zeci de caractere atunci cand oricum 140 de caractere nu erau de ajuns pentru a spune tot ceea ce isi doreau. Google rezolva problema cu add-on-ul care functioneaza via Chrome Toolbar si care scurteaza orice URL vizitat in adrese de cateva caractere, perfecte pentru folosit in mesaje cu limita de cuvinte.

Acest add-on Chrome poate fi instalat de pe acest link.

5. Awesome New Tab Page – asa cum sugereaza numele, acest add-on este intr-adevar o idee binevenita care schimba pagina de start a browserului intr-un tab plin de shortcut-uri, bookmarks-uri si alte linkuri utile. Acesta este 100% personalizabil, vine cu widget-uri dinamice care pot fi mutate in pagina si are un aspect inspirat de Windows 8. Si daca totul nu era indeajuns de “awesome”, acest add-on este actualizat in permanenta.

Acest add-on Chrome poate fi instalat de pe acest link.

6. Great Suspender – problema principala a utilizatorilor de browsere cu tab-uri? Este prea tentant sa se deschida un numar infinit de tab-uri pe care mai apoi uita sa le inchida. Acest obicei prost mananca memoria, fiind adesea vinovat pentru performanta mai putin ideala a computerului sau laptopului. Acest add-on recunoaste automat tab-urile care nu au fost folosite de mai mult timp si le “dezactiveaza”. Acestea raman in lista de taburi a browserului Google Chrome, iar atunci cand sunt accesate, se reincarca.

Acest add-on Chrome poate fi instalat de pe acest link.

(Atentie ! Site-urile care trebuie conectate in permanenta, de genul emailului, pot fi adaugate pe ’’whitelist’’, o lista a exceptiilor pe care programul nu le suspenda)

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply