0

.

Optimizare SEOCuvântul SEO provine de la Search Engine Optimization şi înseamnă optimizarea unui site web pentru motoarele de căutare.

SEO este procesul de proiectare și de dezvoltare al unui site web pentru a ranka cât mai bine în rezultatele motorului de căutare.

SEO se referă la colecţia de tehnici și practici care permit unui site să obţină mai mult trafic de la motoarele de căutare (Google, Yahoo, Microsoft). Deci, prin optimizarea SEO, se urmăreşte a se îmbunătăți cantitatea și calitatea traficului unui site web.

Cu alte cuvinte, SEO este arta de a ranka în motoarele de căutare.

SEO înseamnă înțelegerea modului în care funcţionează algoritmi de căutare și ceea ce vizitatorii ar putea căuta.

SEO poate fi împărțit în două domenii principale: off-page SEO și on-page SEO. Un site web nu este pe deplin optimizat pentru motoarele de căutare dacă nu utilizează atât tehnici de optimizare on-page cat și off-page.

Ce nu este SEO

SEO nu este cumpărarea poziţiei # 1 prin intermediul Google Adwords și proclamarea că se ocupa poziţia # 1 în Google. Achiziționarea de anunţuri plătite în motoarele de căutare aparţine de Search Engine Marketing (SEM), nu de SEO.

SEO nu este clasarea pe poziţia # 1 pentru numele firmei. Poziţionarea pe nişte keyword-uri populare este destul de greu de obţinut, în schimb pe termeni specifici, cum ar fi un nume de companie, sau de brand, competiţia este foarte mică.. Motoarele de căutare, de obicei, sunt destul de inteligente pentru a acorda unui site poziţia 1 în SERP pe numele site-ului în mod implicit (cu condiţia ca site-ul să nu fie penalizat).

Dacă aveți de gând să învăţaţi SEO, este esențial ca mai întâi să înțelegeți cum funcţionează motoarele de căutare și care sunt cele mai importante elemente în optimizarea SEO.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply