0

.

microsoft office 2013Suita Microsoft Office a trecut prin numeroase suisuri si coborasuri, insa a reusit inca de la Microsoft Office ’97 sa se mentina pe piata drept leaderul in domeniu, iar acest fapt a adaugat cu siguranta presiune pe umerii echipei care a lucrat la aceasta noua versiune. Rezultatele se pot vedea cu usurinta, cei de la Microsoft au creat un produs de calitate ce isi mentine cu usurinta titlul de cea mai buna suita office de pe piata.

Pe ce se concentreaza Microsoft Office 2013?

In momentul in care a fost lansata versiunea anterioara de Microsoft Office, tabletele abia isi faceau loc pe piata, iar programatorii nu le dadeau inca mare atentie. Din acest motiv, Microsoft Office 2013 a luat nastere din necesitatea de a crea suport pentru touchscreen-uri, tablete si chiar laptopuri hibride cu touchscreen, care iau in ultimul timp piata cu asalt. PowerPoint, Word, Access, Publisher si Excel-ul din aceasta versiune sunt construite cu suport pentru scroll zoom si alte comenzi de touchscreen si raspund incredibil de bine.

O alta noutate cu care vine Microsoft in 2013 este suportul pentru cloud storage, o alta tehnologie care capata popularitate rapid. Felul in care cei de la Microsoft trateaza aceasta problema este o taxa anuala (pe langa pretul suitei) pentru spatiu de stocare pe cloud storage.

Ce este nou in fiecare aplicatie?

Word 2013 – cea mai cunoscuta aplicatie din suita Office a celor de la Microsoft, Word 2013 avea misiunea dificila de a aduce upgrade-uri unui program care deja era considerat dupa parerea multora, foarte aproape de perfectiune. Designul a fost schimbat intr-unul minimalist pentru a distrage mai putin atentia, insa cu exceptia noilor trasaturi de design, pentru utilizatorii de PC, diferenta nu este foarte usor de observat fata de versiunea anterioara. Schimbarile aduse sunt in principal pentru suportul device-urilor touchscreen, marind iconitele pentru o mai usoara utilizare si adaugand functii de scris, tastat si editare compatibile cu tabletele si alte gadget-uri cu touchscreen.

Power Point 2013 – vine cu un nou mod pentru prezentari si cu motoare integrate de cautare pentru video si poze, pentru a nu trebui sa parasim mediul de lucru atunci cand cream un slide. Elementele de design adaugate fac aplicatia Power Point mai eleganta si mai potrivita pentru functiile sale, dar ca si in cazul celorlalte componente ale suitei, atentia programatorilor s-a concentrat in mod special pe suportul pentru touchscreen, astfel incat tabletele echipate cu Windows 8 sa poata fi folosite pentru a crea prezentari intr-un mod cat mai dinamic.

Excel 2013 – este aplicatia cea mai utilizata pentru spreadsheet-uri din lume, iar motivul este ca aceasta este poate cea mai reusita aplicatie din intreaga familie Microsoft Office, fiecare versiune adaugand imbunatatiri semnificative. Excel 2013 este mai intuitiv, fiecare selectie de date venind cu un meniu de sugestii ale celor mai des folosite actiuni. Noul Excel este mai bine echipat sa faca sugestii in privinta chartului potrivit, iar fiecare alegere facuta vine cu o serie de optiuni foarte bogate pentru modificari si ajustari. Excel este probabil singura aplicatie din suita unde accentul s-a pus cu adevarat pe imbunatatiri de interfata si mod de utilizare si nu doar pentru suportul de touchscreen.

Nici Access si Publisher nu au fost ignorate in noul Microsoft Office 2013, iar imbunatatirile aduse acestora se adreseaza in mod special usurintei de lucru cu pozele, clipurile si alte tipuri de media. Per total, noul pachet nu dezamageste, insa pe viitor se asteapta mai multe functii noi adaugate programelor din pachet.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply