0

.

jocuri pc onlineIndustria jocurilor online este in plin avant, iar titlurile lansate in acest an o demonstreaza din plin. De la inceputurile acestui gen, la titlurile clasice de jocuri PC online care rezista timpului precum World of Warcraft, sau pentru jucatorii de pe serverele romanesti de Metin si Metin 2, genul a cunoscut un traseu mereu ascendent, evolutia fiind usor de observat in materie de grafica, complexitate, marimea serverelor si integrarea in timp real a evenimentelor speciale ce cu fiecare nou titlu devin din ce in ce mai diverse.

Atasamentul fata de jocul online preferat, inamicul titlurilor noi

Problema cu aceste jocuri este ca ele provoaca dependenta, iar fiecare titlu se poate juca ani la randul. Exista in Romania jucatori de Metin 2 care joaca inca de la lansarea serverelor. Jocurile pc single player au o trasatura numita in domeniu “replay ability” ce se refera la capacitatea jocului de a tine jucatorul interesat chiar si dupa primul playthrough. Jocuri single player precum Grand Theft Auto sunt extrem de populare intocmai datorita valorii ridicate de “replay ability”. Jocurile online duc insa acest concept la un alt nivel, echipa de productie a acestor jocuri incearca ca fiecare titlu lansat sa fie gandit astfel incat sa tina jucatorul interesat chiar si in portiunea de end game (in MMORPG, end game se refera la jucatorii ce au atins nivelul maxim) sau, in cazul jocurilor online de tip shooter precum Counter Strike, interesul jucatorilor este mentiut aprins cu harti noi ce pot fi jucate si update-uri constante de game play si content.

De ce merita incercate jocurile online nou lansate?

Motorul grafic

In acesta situatie, ar putea parea ca lucrul la jocurile online noi este cumva lipsit de sens din moment ce titlurile vechi pot fi updatate la nesfarsit. Este motivul pentru care multi jucatori refuza sa faca trecerea de la un joc mai vechi in care sunt o parte integrata a unei comunitati, la jocurile nou lansate.

Exista insa un aspect in care jocurile vechi nu pot fi aduse la nivelul celor noi, iar acest aspect tine de insasi engine-ul jocului. Grafica nu poate fi adusa la zi deoarece traducerea unui joc intreg pe un engine nou de grafica ar insemna o investitie mult prea mare (desi unele titluri foarte populare au facut-o in incercarea de a isi mentine popularitatea).

F2P Free to play la un alt nivel

Sistemul free to play nu este ceva nou pentru jocurile PC online, ceea ce este nou in 2013, este numarul de titluri noi lansate sau ce au trecut de curand pe sistemul F2P. Acestea sunt titluri la care jucatorul F2P putea doar visa in trecut, titluri ale unor mari companii precum Gameforge, care dupa modelul de succes al unor companii precum Perfect World ce au inceput cu continut F2P si s-au dezvoltat chiar mai rapid decat jocurile mult mai complexe P2P (pay to play), au decis sa treaca la acest sistem. In 2013, titluri precum Aion, Tera sau mult asteptatul Guild Wars 2 s-au alaturat deja listei de titluri F2P, atragand tot mai multi jucatori in lumea jocurilor online.

Pe langa aceste doua mari avantaje, jocurile noi, fie ca este vorba de MMORPG precum Metin 2 sau de shootere de tipul Counter Strike, incearca in permanenta sa invete de la jucatori si sa conceapa moduri de gameplay mai interactive si mai incitante pentru jucatori. Multe dintre aceste sisteme nu pot fi adaugate jocurilor vechi fara a modifica intreaga structura a acestora.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply