1

.

Dupa o folosire indelungata a unui computer, timp in care instalam si dezinstalam softuri si navigam pe internet, se observa ca pc-ul incepe sa functioneze mai greoi, nu mai raspunde atat de rapid la comenzi, iar unele aplicatii efectiv refuza sa functioneze.

In astfel de situatii, trebuiesc luate in calcul doua ipoteze si anume: infectarea cu programe malitioase, caz in care trebuie folosit un utilitar pentru indepartarea acestora, sau incarcarea computerului cu fisiere de tip clutter, fisiere care nu mai sunt necesare.

Un bun exemplu al acestor fisiere de tip clutter il reprezinta fisierele temporare. Ce sunt fisierele temporare? Sunt acele imagini si alte bucati de site-uri care se downloadeaza in computerul nostru atunci cand vizitam un website.

Acestea sunt pastrate in computer, intr-un folder numit Temp, astfel incat data viitoare cand accesam site-urile respective acestea sa se incarce mai repede, nemaifiind nevoie de a downloada din nou acele imagini si fisiere de tip javascript. Un program care ne ajuta sa scapam de aceste fisiere este Ccleaner.

Ce este Ccleaner?

Acest program, sub denumirea oficiala de Crap Cleaner, ajuta la stergerea acestor fisiere temporare, precum si la rezolvarea altor probleme ce incetinesc computerul. Poate va puneti problema ca aceste fisiere ajuta la incarcarea paginilor web, insa dupa o perioada mai lunga de timp in care ati navigat, folderul Temp se incarca prea mult, incat duce la incetinirea comptuerului. Ccleaner sterge aceste fisiere temporare, ajutand computerul sa-si mareasca viteza de lucru.

De asemenea, Ccleaner ajuta si la repararea sau stergerea fisierelor de registru corupte, sau orfane, adica ramase in urma dupa dezinstalarea unui program. Acest program de curatare a pc-ului ajuta de asemenea la reducerea si blocarea serviciilor ce pornesc odata cu windows-ul, scazand timpul de boot-are, insa este recomandat ca selectarea programelor de boot sa fie efectuata de cineva experimentat, deoarece se poate afecta stabilitatea sistemui de calcul.

Puteti downloada Ccleaner de pe site-ul oficial, aici.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply