0

.

Cele mai multe acțiuni asupra unui calculator generează fișiere temporare și inutile, ce îl fac pe acesta să își încetinească viteza de lucru. Aceste fișiere nefolositoare sunt create de sistemul de operare sau chiar de aplicațiile folosite. Pentru a șterge aceste fișiere aveți nevoie de CCleaner, un program gratuit și totodată cel mai bun în ceea ce face.

CCleaner are o interfață prietenoasă cu 4 tab-uri principale. Primul, numit „Curățare”, șterge fișierele nefolositoare din Windows și din aplicațiile instalate, precum cookie-urile, istoricul navigării, istoricul descărcărilor ș.a.m.d. Tab-ul„Registru” scanează după problemele și setările inutile din registrul calculatorului.

Cel de-al treilea tab, „Unelte” vă oferă mai multe funcționalități: dezinstalarea programelor de pe computer, gestionarea programelor care pornesc odată cu el, restabilirea sistemului la un punct de restaurare anterior și ștergerea spațiului de pe hard disk (folosiți această unealtă numai în cazul în care sunteți un utilizator avansat și știți foarte bine ce implică această acțiune).

Ultimul tab, „Opțiuni”, înglobează diferite setări ale programului CCleaner, precum ștergerea anumitor foldere sau excluderea lor de la scanare. CCleaner ocupă numai 4,5 MB pe hard disk, nu necesită decât 20-30 MB RAM și 1-10% din procesor și își face treaba foarte repede. Pe un sistem obișnuit (pe care nu a fost folosit niciodată un program de curățare a datelor inutile), această aplicație poate da rezultate uimitoare, chiar și 2,5 GB de spațiu eliberat.

Ultima versiune de CCleaner poate fi descărcată de aici.

http://www.piriform.com/ccleaner

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply