0

.

Ce este PowerPoint?

PowerPoint este un program software care face parte din setul de programe Microsoft Office.

De ce PowerPoint?

1.Pentru ca are aceelasi tip de interfata ca si celelalte aplicatii din set si aceeasi organizare a sistemului de meniuri si a barelor cu instrumente, usurand procesul de invatare a aperarii cu interfata aplicatiei.

2.Permite integrarea intr-o prezentare a informatiilor create cu aplicatiile Word si Excel.

3. Acesta funcţionează ca un slide show de modă veche, dar foloseşte tehnologia modernă în formă de computere şi proiectoare digitale, mai degrabă decât un proiector de diapozitive de vechi.

Windowsgeek va prezinta si versiunea 2007.

Există noi termeni în PowerPoint 2007 care nu au fost acolo, în versiunile anterioare, cum ar fi şi meniuri contextuale si  panglica.Va prezentam o lista cu cei mai importanti 10 termeni.

1. Slide – Slide Show

Fiecare pagină a unei prezentări PowerPoint se numeşte un diapozitiv. Text, grafice, sau imaginile sunt adăugate la diapozitiv pentru a spori recursul acestuia. Gandeste-te înapoi la zilele de slide show de modă veche, cu ajutorul unui proiector de diapozitive. PowerPoint este o versiune actualizată a acestui tip de slide show. Slide show poate fi compus din text şi obiecte grafice sau să fie complet acoperit de o singură imagine, ca într-un album foto.

2. Panglica

Panglica este banda de butoane în partea de sus a ferestrei principale, şi-l inlocuieste bara de instrumente din versiunile anterioare de PowerPoint. Aici, pe panglica veţi găsi acces la orice program  oferit. Nu mai trebuie să vâneze nesfârşit prin meniuri şi multe meniuri pentru a găsi sub comanda dorită. Comenzile sunt amplasate în locuri de logică acum, spre deosebire de versiunile anterioare ale tuturor lucrurilor Microsoft.

3. Meniuri contextuale şi Tabs

Meniuri contextuale şi file apar atunci când un obiect este selectat. Aceste meniuri contextuale / file conţin informaţii sau opţiuni pertinente pentru acel obiect numai. De exemplu, dacă sunteţi lucrati cu fotografii, meniurile contextuale arată toate opţiunile disponibile doar pentru lucrul cu fotografii. În PowerPoint 2007, aceste file contextuale sunt foarte mult, având în vedere, spre deosebire de versiunile anterioare, în cazul în care aceste comenzi ar putea fi dificil de localizat. Această caracteristică este o versiune actualizată a  “meniurile de comenzi rapide ” utilizat în versiunile anterioare.

4. Tipuri de aspecte de diapozitive Slide

De tip slide termeni sau aspect de diapozitiv pot fi folosite alternativ. Există mai multe tipuri diferite de diapozitive / aspecte de diapozitive în PowerPoint. În funcţie de tipul de prezentare care îl creaţi, aveţi dreptul să utilizaţi mai multe aspecte de diapozitive diferite sau chiar a păstra repetarea câtorva, aceeaşi.

tipuri Slide sau machete includ:Titul slide-ului, Titlul si continutul slide-ului, Comparatie diapozitive,Imagine cu diapozitive, legenda.

5. Slide Views

Normal View este de asemenea cunoscute ca Slide View. Este de lucru cu fereastra principală din prezentare.  Este indicata dimensiune completa de pe ecran.

Outline View afişează toate textele tuturor diapozitive, într-o listă pe partea stângă a ecranului PowerPoint. Nu grafice sunt prezentate în acest punct de vedere. Outline View este util pentru scopuri de editare şi pot fi exportate ca un document Word de a utiliza ca o fişă rezumat.

Slide Sorter View este o fereastră în PowerPoint, care afişează versiuni miniatură a tuturor diapozitivelor, aranjate în rânduri orizontale. Acest punct de vedere este util de a face modificări la nivel mondial la mai multe cadre la un moment dat. Reamenajarea sau ştergerea diapozitive este uşor să faci în vizualizarea Sortare diapozitive.

Note Pagini prezinta o versiune mai mică a unui diapozitiv cu o suprafaţă de mai jos pentru note. Fiecare slide este creat pe propria pagină de note. Pot imprima aceste pagini afară de a utiliza ca referinţă în timp ce prezentarea sa. Notele nu apar pe ecran în timpul prezentării.

6. Teme de proiectare

Gândiţi-vă la o teme de design ca o afacere coordonata. Când decorati o cameră, puteţi utiliza culori şi modele că toate lucrează împreună. O tema de proiectare acţionează în acelaşi fel de mult. Este creat pentru că, deşi diferite tipuri de slide, chiar pot avea structuri diferite şi grafică, întreaga prezentare merge împreună, ca un pachet atractiv. Culorii de fundal / imagini şi toate fonturile sunt coordonate pentru a obtine un look de coeziune.

7. Slide Tranzition

Tranziţiile de diapozitive sunt mişcările vizuale, ce modifică diapozitivul unul la altul.

8. Animations

În Microsoft PowerPoint, animaţii sunt efecte vizuale aplicate la elementele individuale din diapozitiv, cum ar fi grafice, titluri sau bullet points, mai degrabă decât să diapozitivul în sine. Efecte vizuale prestabilite pot fi aplicate la punctele, elemente cu marcatori şi titluri dintr-o varietate de grupuri de animaţie, şi anume Subtil, moderate şi inclinate.

9. PowerPoint Viewer

PowerPoint Viewer este un mic adăugat în program de la Microsoft. Acesta permite o prezentare PowerPoint pentru a fi lansat pe orice computer, chiar şi cele care nu au PowerPoint instalat. Se poate rula ca un program separat pe computerul dumneavoastră şi poate fi adăugat in lista de fişiere atunci când alegeţi ca pachetul sa fie  prezentat pe un CD.

10. Slide Master

Şablon de design implicit, atunci când începe o prezentare PowerPoint, este un, alb simplu slide. Acest lucru, alb simplu slide este Master Slide. Toate diapozitivele dintr-o prezentare sunt create folosind fonturile, culorile şi grafica în Master Slide. Fiecare diapozitiv nou pe care le creaţi preia aceste aspecte. Fiecare tema de design are un număr de diapozitive diferite, spre deosebire de versiunile anterioare, care conţinea doar o suplimentare de titlul de Master. O altă caracteristică frumos de masterat diapozitive în PowerPoint 2007 este că vă puteţi crea propriul text substituenţi. Acest lucru nu a fost posibil în versiunile anterioare.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply