0

.

In urmatoarele randuri voi discuta despre proiectul Blackberry 10 si despre Research in Motion. Voi mai discuta, de asemeni la ce se asteapta aceasta corporatie de la produsul ei, pentru a face fata smartphone-urilor iPhone si Android.

 

blackberry 10 rim

 

In poza de mai sus se afla directorul RIM, Thorsten Heins, la o conferinta organizata de Blackberry, in vederea prezentarii de smartphone Blackberry 10. Acesta a spus ca sarcina lor va fi una „herculeana” de a convinge oamenii ca Blackberry 10 isi merita toti banii.

 

Blackberry 10 – Noul RIM – Un nou inceput

 

In ultimii ani, Blackberry a arata ca un brand de smartphone proeminent, multumita unor lansari de produse greoaie, dar, totusi, comice, intarzieri, schimbari executive si, uneori, refuzau sa isi recunoasca propriile greseli.

Dar, avand o echipa noua de conducere, RIM spera sa ajunga iarasi in top, cu ajutorul lui Blackberry 10 smartphone. Telefoanele care vor intra, totusi, cu acest sistem de operare creat de RIM, nu se vor afla din start ca produse de top. De fapt, acestea vor intra ca niste contestatare nedovedite. RIM va avea mult de munca pentru a isi dovedi stabilitatea, pana cand Blackberry 10 va fi lansat, la inceputul anului 2013.

 

Blackberry 10 – Noul RIM – Ce se preconizeaza

 

Pentru RIM, mizele sunt extrem de mari. Directorul celor de la RIM, Thorsten Heins, a spus, de asemeni, ca Blackberry 10 are o sansa foarte mare de a ajunge pe locul 3 ca smartphone, dupa Android-ul de la Google si iPhone-ul celor de la Apple. Suna ca si cum compania are un scop scazut, nu? De fapt, RIM se lupta destul de intens cu cei de la Microsoft pentru aceasta pozitie, pierzatorul riscand, cel mai probabil, sa dispara de pe piata. Daca RIM nu reuseste, se preconizeaza o situtatie dezastruoasa, si anume este probabil ca aceasta companie sa intre in faliment. In raportul fiscal din cel de-al 2-lea sfert din an, RIM a pierdut 235 de millioane de $, deoarece incasarile au scazut cu pana la 30 %, ajungandu-se la 2,9 miliarde de $. Iar pentru ca firmele competitoare se misca rapid, RIM nu are prea mult timp sa isi intoarca situatia.

 

blackberry 10 rim

 

blackberry 10 rim

 

Cam asa va arata noul smartphone al celor de la RIM, Blackberry 10. RIM va incerca sa ii faca o reclama pe cinste, una care se va compara cu cea de la Lumia 900, un smartphone al celor de la Nokia. Evenimentul organizat pentru promovarea produsul Lumia 900, a avut loc sub forma unui concert, in care a fost invitata Nicki Minaj. Acesta a avut loc in Times Square.

 

blackberry 10 rim

 

Dar, in timp ce toate corporatiile gigant spera sa ajunga pe primul loc, acesta fiind ocupat de Apple, marketing-ul este cel care face diferenta. De exemplu, Samsung nu si-a facut publicitate la Galaxy S3 precum cei de la Nokia cu Lumia 900, dar si-au facut reclame bune si constante, bannere si panouri in toate orasele mari din lume si alte eforturi comerciale in vederea promovarii produsului lor.

Cu toate acestea, cat de mult este indeajuns? Campania pentru Droid, care apartine celor de la Motorola, este estimata ca a costat in jur de 100 de milioane de $. Samsung a cheluit cu siguranta minim aceasta suma.

Desigur, Blackberry 10 are o sansa destul de mare sa fie in topul celor mai vandute telefoane de tip smartphone, dar totul depinde de marketing-ul pe care o sa il aplice si de stabilitatea sistemului de operare creat de RIM, acesta fiind preconizat ca unul dintre cele mai stabile.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply