1

.

Esti in cautarea unui antivirus gratuit? Ei bine, se pare ca ai venit la locul potrivit. Asta deoarece Avira AntiVir Personal 12 pare sa fie cea mai buna alegere pentru cei ce cauta o solutie gratuita cu performante decente si actualizari regulata, doar ca sa fie siguri ca infectiile stau la distanta de datele lor pretioase.

Cei de la Avira au oferit intotdeauna o interfata placuta, si ultima lor solutie antivirus nu reprezinta o exceptie pentru aceasta regula. Din fericire, desi se presupune ca trebuie sa lupte si impotriva virusilor, aplicatia vine cu o interfata usor de utilizat care iti permite sa configurezi antivirusul cu usurinta. Adevarul este ca nu sunt prea multe optiuni disponibile, avand in vedere ca este un soft gratuit iar singurul sau scop este sa blocheze virusii.

Asa cum s-a spus, Avira ofera doar cateva setari, astfel ca utilizatorii avansati nu ar trebui sa aiba probleme in modificarea lor; totusi, si incepatori ar trebui sa gaseasca aplicatia ca fiind usor de utilizat.

Procesul de instalare al antivirusului nu este atat de placut din pacate. Daca ai Windows defender instalat, Avira te sfatuieste sa-l dezinstalezi inainte de a continua instalarea. Totusi, recomandam sa alegeti optiunea “Nu” pentru a nu dezinstala Windows Defender.

In continuarea procesului de instalare va mai aparea o surpriza: Avira incearca sa isntaleze Webguar si Avira SearchFree Toolbar pentru browserul tau. In cele mai multe cazuri, aceste addon-uri nu sunt necesare si tind sa incetineasca browserul, asa ca din nou va recomandam sa alegeti optiunea “NU”, pentru a nu le instala.

In ceea ce priveste procesul de scanare folosind Avira, trebuie recunoscut faptul ca implica foarte putine actiuni din partea utilizatorului. Pur si simplu alege hard-disk-ul ce doresti sa fie scanat, dupa care lasa Avira sa se ocupe de restul. Procesul de scanare nu este unul tocmai rapid, asa ca te poti bucura de o ceasca de cafea in timp ce astepti ca sistemul tau sa fie curatat. Evident ca viteza de scanare depinde de cantitatea de date stocate pe computer, asa ca mai multe fisiere pot insemna nu una, ci doua cesti de cafea.

Avira promite sa-ti protejeze computerul impotriva virusilor, viermilor si protecttia tronjans AntiDialer, cat si impotriva rootkit-urilor, amenintarilor de tip spyware si adware, dar nu garantam ca cele mai noi amenintari vor fi detectate atat de rapid.

In final, solutia antivirus gratuita de la Avira pare sa fie tocmai potrivita pentru cei ce nu vor altceva decat un program gratuit capabil sa blocheze virusii si troienii. Interfata este mai mult de cat decenta, insa o viteza mai mare de scanare ar fi ideala. Totusi, primesti cat platesti, iar Avira este cu siguranta o alegere desteapta.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

1 Comment

  1. Enter your name... says:

    is ok

Leave a Reply