0

.

Pentru cei ce isi folosesc computerul in special pentru aplicatii multimedia precum ascultarea de muzica sau vizionarea clipurilor video, este esentiala exista unui soft care sa imbine cat mai multe caracteristici si functionalitati.

Exista pe piata software programe care sunt specializate fie pe redarea filmelor in diferite formate, de la standardul avi pana la cele de tip High Definition, si programe care au fost create special pentru redarea de muzica, la fel, in diferite formate, de la mp3 la wav si FLAC.

VLC Media Player reprezinta un hibrid putem spune deoarece imbina intr-un mod foarte avantajos atat posibilitatea de redare a fisierelor video, dar si a celor audio. Astfel, prin intermediul aceleasi interfete, aceluiasi soft, puteti fie sa ascultati muzica favorita din propria librarie sau de pe un post de radio online, fie puteti viziona filmele favorite.

VLC Media Player permite crearea de playlist-uri pentru melodiile pe care le ascultati, care pot fi si salvate pentru a fi redate si in viitor. Se poate clasa muzica in functie de gen, durata, artist, sortare alfabetica in functie de numele melodiei, si diferite alte modalitati de sortare / aranjare precum sortarea in functie de bitrate.

In ceea ce priveste continutul video, VLC Media Player detine suport pentru aproape toate formatele video, un suport pentru subittrari extrem de eficient, si de asemenea, pentru cei mai avansati, softul permite editarea culorilor din cadrul filmelor, pentru corectarea imaginii sau imbunatatirea acesteia, unde este cazul. Astfel de setari includ constrastul, luminozitatea, predominanta principalelor canale (RGB).

 

Un ultim aspect care trebuie mentionat legat de acest soft este faptul ca scuteste utilizatorul de un efort in plus, avand propriile codecuri preinstalate pentru a rulea multitudinea de formate audio si video. Astfel, nu mai este nevoie sa cautati si sa instalati diverse codecuri inainte de a a va bucura de fisierul multimedia dorit, fie ca este audio sau video.

VLC Media Player se distribuie in mod gratuit si poate fi descarcat de aici.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply