0

.

Sa nu va surprinda daca dupa noul update al PDF reader-ului al celor de la Adobe, veti fi intampinati de mesaje gen: PDF document is in protected mode (adica PDF-ul este in modul de protectie), fraza similara cu cea din Microsoft Office 2010 sau din Google Chrome.

PDF Protected View

Adobe a anuntat pe blogul lor oficial de securitate ca lucreaza cu echipa de la Microsoft Office si cu cei de la Google Chrome, pentru a oferi mai multa securitate documentelor descarcate de pe site-uri care nu sunt de incredere.

Cu Adobe Reader in Modul Protected(pornit din default), fisierele PDF vor fi prelucrate intr-un “sandbox.”, adica vor feri dispozitivul utilizatorului de o posibila infectare cu un anumit virus. Mesajul afisat va fi asemanator cu cel di Microsoft Office Word si va contine acest buton de “Ënable Editing” .

Initiala lansarea al Adobe Reader Protected Mode, va fi disponibila pentru Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2008, si Windows Server 2003.

Pe viitor, dorim sa lucram si mai mult la acest “sandbox” pentru a proteja cat mai bine dispozitivul utilizatorului de posibile atacuri din partea fisierelor virusate.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply