0

.

Filigranul este un text sau o imagine grafica ce apare in spatele textului. Filigranul este mai deschis la culoare decat textul din prim-plan, astfel incat sa nu acopere cuvintele.

Si ca sa va dau mai multe explicati va pot spune ca filigranul este util pentru adaugarea in document a unei imagini de fond deschise la culoare. Unele persoane folosesc  filigranul ca o componenta de papetarie. Un astfel de filigran ar putea include emblema companiei. Altii utilizeaza filigranul pentru a indica pentru a indica provenienta documentului sau pentru a marca filele ciornelor cu literele CIORNA scrise in diagonala pe pagina, sau eventual, pentru a plasa textul ULTRASECRET pe pagina, amintindu-le astfel cititorilor de natura confidentiala a documentului respectiv

In programul Word, daca un document incude un filigran, il veti vedea atunci cand tipariti documentul respectiv. La editarea documentului cu filigran, veti observa filigranul in vederi Print Layout  sau  Full Acreen Reading.

Ce aveti de facut pentru a pune un Filigran?

simplu:  Page Layout si executati clik pe optiunea Watemark(filigran) din grupul Page Background.

Aplicati filigranul

Executati clik pentru a selecta un filigran. Acesta va aparea in fundalul documentului.Presuunand ca documentul continea text sau grafica inainte de inserarea filigranului, acesta trebuie sa fie suficient de deschis la culoare incat sa puteti vedea fara probleme atat textul, cat si grafica.

Eliminati filigranul

Daca inbtr-o sesiune de editare anterioana ati adaugat un filigran, comanda Undo nu va ajuta sa-l stergeti.Pentru a elimina filigranul din cadrul unui document, executati clik pe butonul Watemark din banda Page Layout si selectati optiunea Remove Watemark.

 

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply