0

.

In ultima vreme, folosirea slideshow-urilor pentru a afisa clar, corect si concis anumite informatii, idei a devenit indispensabila. Din fericire, exista destule moduri de a oferi posibilitatea si altor persoane de a urmari aceste slideshow-uri pe internet.

Mai jos, sunt 8 solutii pentru a satisface aceasta nevoie. Toate cele 8 solutii sunt gratuite, exceptie facand doar notatiile suplimentare.

Sa incepem asadar cu inceputul.

Cum se fac slideshow-uri online?

1. Slideshare – Poate cea mai cunoscuta platforma specializata pe redare prezentarilor PowerPoint. Din pacate insa, nu suporta efectele de tranzitie, videoclipurile sau melodiile incorporate in prezentarile pe care utilizatorii le upload-eaza. Deasemenea, Slideshare mai suporta si prezentari Open Office sau Keynote. Un alt avantaj il constituie faptul ca poate fi usor conectat cu alte site-uri prin modul <embed> si poate comunica foarte usor cu LinkedIn sau Facebook.

 

2.SlideBoom este cel de-al doilea site care permite upload-area unor fisiere cum ar fi cele PowerPoint. Diferenta o face faptul ca acest site, transforma prezentarile PowerPoint in prezentari flash, deci va putea reda clipurile din interiorul prezentarii sau melodiile. Deasemenea, SlideBoom mai are si un plug-in pentru Power Point (iSpring) care iti permite sa transformi orice prezentare flash in Power Point. Un cont la SlideBoom e gratis, insa pentru mai mult spatiu de stocare si mai multe unelte utile pentru prezentarile tale, exista un cont premium, nici prea ieftin nici prea scump: 99$ pe an. Deasemenea, trebuie sa amintesc ca SlideBoom ofera solutii business sofisticate.

3. SlideServe este un serviciu identic cu SlideBoom. De fapt, in mare, aceste 2 site-uri difere cem mai mult doar prin design, in rest, toate utilitatile sunt cam la fel.

4. Scribd nu seamana cu aproape nimic cu celelalte site-uri de pana acum, decat cu faptul ca si aici poti urca prezentari PowerPoint care vor fi ulterior convertite in iPaper. Scribd este un site foarte popular(50 milioane vizualizari pe luna) ce permite utilizatorilor sa incarce tot felul de prezentari, carti, texte pe care le converteste in iPaper, un minunat reader online. Deasemenea, iPaper poate fi folosit pe alte site-uri, tot cu un fel de cod <embed> . Din pacate, Scribd nu suporta efecte de tranzitii, filmulete sau sunete incluse in prezentari.

5. hybrid iar ceea ce il caracterizeaza pare sa fie simplicitatea. Este cu totul altfel de site fata de cele de pana acum. Aici poti urca prezentari Power Point si poti deasemenea sa le editezi cu un soft online. Dupa editare, poti deasemenea sa salvezi prezentarile in format Power Point pe computer sau poti sa le trimiti direct la SlideShare.

6. SlideRocket este vazut nu ca un ajutor pentru PowerPoint ci mai mult ca un inlocuitor al acestuia. Acest site, prezinta un intreg soft de editare online, cu surprinzatoare efecte 3D. Totusi, acestia nu incurajeaza prea mult stocarea fisierelor ci se axeaza mai mult pe partea de creare a acestora. Contul default este gratuit, insa pentru mai multe unelte sun diferite alte nivele pentru care se plateste intre 10-20$ pe luna.

7. Slide se auto-denumeste ca o aplicatie sociala de divertisment. Nu are nimic de-a face cu Power Point sau cu prezentarile traditionale. La Slide, realizezi prezentari cu poze incarcate din calculator sau de pe alte site-uri carora le atribui diferite efecte, care de care mai ciudate. Deasemenea, locul in care se va efectua redarea, player-ul, daca ii putem spune asa, poate fi usor customizat. De exemplu, poti reda o prezentare intr-o masina in miscare. Si aici, te poti folosi de un cod embed, pentru a incorpora prezentarile in site-ul propriu.

8. Zoho Show face parte din suita Zoho, ce a dezvoltat o multime de alternative online la aplicatii desktop(Zoho Write, Zoho Project etc.).Poti urca prezentari PowerPoint, dar poti crea prezentari in propriul lor soft, care e o copie aproape fidela a PowerPoint, exceptand tranzitiile, sunetele, clipurile incorporate prezentarilor. Din Zoho, este interesant ca fisierele pot fi download-ate in diferite formate (PDF, PPT, HTML, etc.)

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply