0

.

navigare mai rapida pe internetCu totii ne dorim o navigare mai rapida pe Internet. La urma urmei, cine mai are timp sa astepte, in era vitezei, ca paginile web sa se incarce? Mai ales atunci cand avem nevoie sa deschidem mai multe tab-uri simultan, stim cu totii cat de importanta este viteza.

Dar de ce ne merge uneori net-ul atat de greu si ce putem sa facem ca site-urile sa se incarce mai repede? Exista niste trucuri care sa ne ajute?

Daca ti se pare ca pierzi prea mult timp asteptand ca paginile Web sa se incarce, poate ar fi bine sa incerci trucurile de mai jos. Cele 5 sfaturi ar putea sa faca din navigarea Web o experienta mai rapida si mai eficienta, indiferent de viteza conexiunii tale la Internet. Totusi, se cuvine o atentionare: nu orice solutie recomandata va functiona pentru fiecare utilizator si nu orice solutie ar trebui incercata de fiecare utilizator.

Asadar, sa vedem cateva solutii simple pentru ca Internetul sa ti se miste mai repede.

1. Utilizeaza un browser rapid

Nu toate browserele sunt create in acelasi fel, unele browsere sunt mai rapide decat altele. Pe locul 1, in topul vitezei la browsere, se afla Google Chrome. Daca pana acum ai folosit doar Internet Explorer sau Mozilla Firefox, prin trecerea la Google Chrome vei observa, cel mai probabil, o crestere vizibila a vitezei de incarcare a paginii. Dintre toate metodele pe care le-ai putea incerca pentru accelerarea vitezei, aceasta este de departe cea mai buna (si cea mai usoara). Un alt avantaj al folosirii acestui browser este ca permite introducerea sirului de cautare in bara de adrese URL, astfel incat nu mai este nevoie sa adaugi o alta bara de instrumente (cum este in cazul altor browsere), incetinind astfel navigatorul web.

2. Dezactiveaza reclamele Flash

Reclamele Flash au invadat site-urile web, zi de zi suntem asaltati de ele, practic sunt omniprezente. Problema este ca reclamele Flash pot fi foarte lente, astfel incat ele afecteaza in mod direct viteza de incarcare a site-urilor.

Cum scapi de enervantele reclame Flash?
Pentru fiecare browser exista o metoda de blocare a reclamelor Flash. Unele browsere necesita instalarea unui add-on. Pentru Chrome, ai nevoie de Flashblock. Exista, de asemenea, o extensie Flashblock si pentru Firefox. Internet Explorer are un instrument built-in pe care il poti accesa daca dai clic pe Tools > Manage Add-ons > cauti in lista Shockwave Flash Object, dai dublu clic si Disable (dezactivare) pentru toate site-urile. Apoi dai refresh la pagina web.

O alta metoda pe care o poti folosi impotriva site-urilor poluate cu reclame, este sa le blochezi pur si simplu, astfel incat reclamele Flash de pe acele site-uri sa nu mai apara deloc. Cum poti sa faci lucrul asta? Este nevoie sa dai click dreapta pe reclama Flash > sa alegi optiunea Settings din meniul aparut si de acolo poti sa setezi ce volum de date permiti sa fie stocat pe PC-ul tau. Trebuie sa setezi ZERO, sa dai clic pe Close, sa inchizi fereastra si sa dai refresh la pagina.

3: Salveaza fisierele temporare de Internet pe un disc RAM

Utilizarea unui disc de memorie RAM ajuta la accelerarea aplicatiilor mari, care consuma mult disc. Deoarece discul RAM va fi mult mai rapid decat hard-disk -ul standard, folosindu-l pentru a salva fisierele web temporare, vei crea un mediu mai rapid pentru browser-ul tau. Cu toate acestea, aceasta solutie nu este pentru incepatori si va trebui sa utilizezi o terta parte.

4: Scapa de barele de instrumente

Probabil ai vazut ca unele browsere sunt umplute cu tot felul de bare de instrumente care ocupa majoritatea spatiului din fereastra browser-ului. Cei mai multi utilizatori de Internet nu isi dau seama ca barele de instrumente incetinesc browser-ul in mai multe moduri. Unele pur si simplu iau din memoria calculatorului, in timp ce altele “mananca”, din fundal, din latimea de banda de expediere si de receptionare a datelor.

Matematica este destul de simpla: cu cat ai mai multe bare de instrumente, cu atat mai lent va rula browser-ul tau. Poate ca unele dintre cele pe care le folosesti ti se par esentiale, insa, daca prioritatea ta nr 1 este viteza, ar trebui sa iei in considerare posibilitatea de a renunta la ele, pentru a castiga in viteza.

5: Utilizeaza filele, nu ferestrele

Prea multe tab-uri deschise pot dauna vitezei computerului tau. Cu toate acestea, uneori avem nevoie sa lucram cu mai multe pagini web in acelasi timp. In aceste situatii este recomandat sa deschidem o singura fereastra cu mai multe file. Este vorba in primul rand de organizare, avand mai multe tab-uri deschise in aceeasi fereastra, iti va fi mai usor sa localizezi pagina de care ai nevoie. Nu va trebui sa maximizezi o fereastra pentru ca sa vezi daca este cea de care ai nevoie, sa o minimizezi la loc, sa maximizezi apoi o alta fereastra… pana cand o gasesti pe cea de care ai nevoie.

In afara de acest avantaj, unele browsere, cum ar fi Google Chrome, trateaza fiecare tab ca un proces individual. Asadar, daca ai probleme cu un site web, poti inchide doar fila respectiva, fara sa pierzi si celelalte tab-uri deschise.

Stii si alte metode?

Probabil exista zeci de metode prin care poti accelera viteza de navigare pe Internet. Lista de mai sus nu le cuprinde pe toate, dar ar trebui sa-ti dea un impuls imediat, vizibil, in viteza.

Cunosti si alte metode de accelerare a vitezei de navigare pe internet? Te invitam sa le impartasesti cu cititorii WindowsGeek.info!

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Tags: ,

Leave a Reply