0

.

In termeni ieftini, Skype reprezinta o treaba serioasa. Eu stiu asta, tu o stii, insa… lucrul pe care probabil nu-l stii este setul de de diferite modalitati prin care poti imbunatati experienta de chat prin VoIP prin utilizaea add-onurilor Skype, optimizari de soft, si asa mai departe.

Acestea sunt subiectele pe care le vom acoperi in acest ghid:

Cum sa imbunatatesc Skype ?

1. Foloseste-te de minutele cumparate. Pare logic, insa cel mai important sfat este: Nu ignora Skype. Nu ignora softul dupa ce ai consumat banii de pe card pentru achizitionarea de credite  (care iti vor permite sa faci convorbiri pc – > telefon). Si nu ignora mail-urile pe care Skype ti le trimite.

Skype nu o sa te lase sa-ti pastrezi timpul de convorbire pentru care ai platit, la infinit. Nu, dupa 180 de zile de nefolosire, compania va invalida orice credite pe care le-ai cumparat in contul tau. Aiurea, nu? Asigura-te ca vezi mesajele de avertizare ale Skype si executa un apel – de orice durata – cand esti rugat sa faci asta, si nu iti vei pierde banii, creditele si temperamentul.

2. Seteaza selectarea sunetelor. Skype nu este atat de complicat de folosit; cel putin nu la fel de complicat ca o placa de sunet medie, sau chiar decat controlurile de volum ale windowsului. Oricum, merita sa testezi volumul apelului si al microfonului inainte de a distruge urechile cuiva cu un val de sunete cacofonice.

Inainte de toate, executa un apel de test folosind link-ul locat in contactele tale din Skype, sau suna la numele echo123. Cum suna? Daca vrei sa faci modificari, deschide panoul optiuni al Skype prin meniul Tools, apoi selecteaza Audio Settings din stanga. Debifeaza “allow Skype to automatically adjust your volume settings” si in loc, alege un nivel al volumul agreabil urechii tale.

Daca ai mai mult de o pereche de boxe atasate la computer, poti folosi meniul Ringing pentru a selecta unde va fi redata soneria pentru apelurile ce le vei primi.

3. Opreste notificarile enervante. Odata ce vei incepe calatoria prin skype, probabil vei observa mici notificari aparand in coltul din dreapta jos al desktop-ului. Acest lucru e normal; in sectiune “Notifications” a ferestrei optiuni poti insa sa setezi motivele pentru care skype va afisa baloanele informative.

Un lucru despre care nu ai auzit, insa care este foarte util, il reprezinta faptul ca reclamele si informatiile enervante pe care Skype le afiseaza la baza ferestrei principale pot fi eliminate intr-o maniera similara. Apasa pe “Alerts and messages”, submeniu ce se afla sub “Notifications”, dupa care debifeaza atat “Help and Skype tips” cat si “Promotions”.

4. Lasa degetele sa faca treaba. Stiau ca poti executa cateva functii ale Skype, ca de exemplu raspunderea la un apel, fara ca macar sa trebuiasca sa-ti misti mana pe mouse sau trackpad? Skype are integrat un sistem de hotkeys care insa nu este pornit implicit.

Apasa pe meniul Advanced din panoul Options si selecteaza submeniul “Hotkeys”. Bifand casuta corespunzatoare “hotkeys” iti va permite sa raspunzi la apeluri, sa le ignori si sa inchizi (printre altele), prin setarea unor combinatii de taste de pe tastatura.

5. Controleaza-ti contactele. Daca tocmai ai petrecut ultimele 10 minute adaugandu-ti toti prietenii ca si contacte Skype (contacts -> import contacts), probabil urmeaza sa te chinui sa sortezi lista de oameni pe care-i poti suna din meniul principal Skype.

Din fericire, programatorii Skype au decis sa construiasca categorii in program, pe care le poti folosi pentru a segmenta lista de prieteni, in orice clase doresti. Apasa pe sageata de langa All contacts din fereastra principala Skype, dupa care apasa pe Create New category. Numeste categoria, dupa care adauga prieteni in aceasta prin drag&drop.

6. Inregistreaza-te. Daca ai ceva vechime in utlizarea Skype, ai auzit probabil de aplicatia Pamela, un soft platit care iti permite sa inregistrezi convorbirile de pe Skype foarte usor. Daca esti un intervievator, sau pur si simplu doresti sa pastrezi o arhiva a convorbirilor, aplicatia cea mai buna solutie.

Din pacate, aceasta nu este gratuita. Astfel ca ai putea sa incerci Mp3 Skype Recorder. Asa cum spune si numele, aceasta aplicatie gratuita iti permite sa inregistrezi convorbirile skype in format mp3, indiferent de lungimea lor, fie in mod manual fie automat.

7. Adauga niste addon-uri. Stiai ca Skype vine cu propria sectiune de add-onuri, analoage extensiilor de browser pe care le poti instala intr-o aplicatie ca Mozilla Firefox sau Google Chrome? Da. Ele se numeste “Skype Extras”, si ar trebui un articol complet pentru a descrie toate lucrurile utile pe care le puteti gasi in librarie de pluginuri oficiala a Skype.

Scrie adresa extras.skype.com in browserul tau si surfeaza. Extra-urile nu suntsortate dupa categorie, insa daca esti foarte lenes, le poti aranja in functie de data urcarii pe site si a popularitatii. Aceasta din urma este perfecta daca doresti doar sa vezi cele mai bune add-onuri folosite de ceilalti skyperi, chiar acum.

8. Devino portabil. Si deci, ai Skype instalat in sistemul tau. Grozav. Acum ce-ar fi daca ai vrea sa incerci sa suni unii din prietenii tai de la computerul blocat de serviciu? Sau daca, pentru oricare motiv, nu poti instala Skype?

Solutia este simpla – ia un stick cu tine. Pasii sunt putin mai complicati, insa aici gasiti un ghid detaliat despre cum sa transformati executabilul Skype obisnuit intr-un program portabil. Cine are nevoie de telefon cand poti avea Skype pe stick?

9. Numar gratuit pentru Skype. Aceasta este probabil una dintre cele mai bune optiuni pe care le-am putut gasi, insa nu stim pentru cat timp va fi disponibila. Ring2Skype.net reprezinta o modalitate excelenta pentru a evita costurile pe care Skype le-ar fi impus in mod normal pentru a avea un numar dedicat de telefon.

Pe scurt, un numar dedicat Skype, cunoscut si ca un numar online, permite oricui din luma sa te suna direct pe pc. Apelul lor trece de la telefoanele lor, prin serviciul Ring2Skype, care il redirectioneaza catre clientul Skype.

10. Integrare Pidgin. Daca esti un fan Pidgin, atunci stii ca poti integra acest sistem multi-desktop in clientul tau Skype. Totusi, te avertizam ca aceasta nu este o metoda de a evita deschiderea skype.

Chiar si dupa integrare, Skype trebuie sa ruleze pentru a vedea prietenii de pe Skype in lista Pidgin. Acest lucru se intampla din cauza sursei inchise a Skype.

11. Skype in browser. Mai sus am explicat posibilitatea folosirii skype ca si o aplicatie portabila instalata pe un stick USB. In cazul iin care nu detii un stick USB poti sa incerci serviciul imo.im, care prezinta o super-colectie de servicii de mesagerie catre care te poti conecta printr-un singur portal.

Acest serviciu se integreaza perfect cu Skype, astfel ca poti sa-ti accesezi toate contactele din cont, sa le trimiti mesaj, si cel mai important, poti deschide chat-uri video si audio prin apasarea unui singur buton.

12. Raspunsuri Automate. Nimanui nu-i place sarcina monotona de a trebui sa raspunda la telefon, fie el fizic sau digital. Dar, din fericire, exista o solutie pentru cand este vorba de skype. Folosind pluginul Skypeautoanswer, poti seta liste de prietenii pentru care poti garanta aceasta functionalitate a pluginului.

Adauga un prieten la lista de auto-raspuns, iar Skype va face exact asta: va ridica receptorul, sau daca preferi, va initia o conversatie video cu persoana respectiva imediat ce aplicatia detecteaza faptul ca esti sunat de acea persoana.

Aceasta este o metoda foarte buna de folosit atunci cand doresti sa te folosesti de webcam-ul pc-ului de acasa pentru a vedea ce se intampla, atunci cand esti plecat.

13. Notificari despre prieteni specifice

Addon-ul VoiceGear Contact Alerter va porni o notificare oricand unul din prietenii selectati isi schimba statusul catre orice status configurat in addon. Un alt aspect interesant este faptul ca poti programa actiuni pentru astfel de momente; de exemplu, poti programa Addon-ul sa trimita un anumit mesaj unui contact, imediat ce acesta intra online.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply