2

.

Utilizatorii sunt in general sceptici in ceea ce priveste noile versiuni Office, dar se pot relaxa de data asta deoarece dezvolatori Office 2010 au facut pregatirile necesare pentru a asigura o transitie usoara pentru utilizatorii experimentati, utilizatorii de ocazie, si toti cei dintre cele 2 categorii.

Resultatul il reprezinta o suita Office mai frumoasa din toate punctele de vedere, cu mult mai putina “drama” (fara elemente grafice incetinitoare), o multime de factori “wow” care te vor face fericit ca ai trecut la Office 2010.

Top12 motive ca sa faci upgrade la Office 2010

Office 2010 pune acceptul inapoi acolo unde trebuie, si anume pe productivitate. Aici sunt unele dintre cele mai benefice caracteristici ale office 2010.

1. Se incarca mai rapid. Detinerea unei suite office care se incarca repede este o necesitate, iar timpul de incarcare al office-ului 2010 este mult mai mic decat al oricarei versiuni anterioare.

2. Lucrul in cloud. Profita de avantajul Office Web Apps in Windows Live SkyDrive, un serviciu gratuit pentru utilizatorii office care au nevoie sa acceseze fisierele Word, Excel sau PowerPoint cand sunt altundeva decat la birou.

3. Securitate crescuta. Protected View apare oricand vrei sa deschizi un fisier care poate fi nesigur, ca de exemplu atasamentul unui e-mail.

Cand se activeaza Protected View, nu vei putea modifica fisierul, iar fisierul nu poate rula macro-uri, controluri ActiveX, sau alte aplicatii cu potential periculos. Daca aceasta caracteristica ti se pare intrusiva, o poti edita sau opri oricand.

4. Executa mai multe sarcini cu mai putine aplicatii. Poti accesa functii extra din nucleul fiecarei aplicatii Office 2010. de exemplu, poti acum sa editezi poze si video si sa adaugi efecte speciale prezentarilor fara ca macar sa trebuiasca sa parasesti PowerPoint pentru a accesa utilitarele in alta parte.

5. Stocheaza ideile intr-un singur loc. OneNote este ideal pentru utilizatorii care au nevoie de un loc unde sa stocheze toate ideile lor – sub forma de text, audio, video, poze, si link-uri – si sa le mentina usor de accesa pentru a le utiliza in alte aplicatii.

6. Creeaza grafice cu utilitarul Sparklines. Cu Sparklines este foarte usor sa construiesti un grafic sau o diagrama in miniatura intr-o singura celula ce se afla in apropierea datelor relationate. Folosind acest utilitar, poti chiar sa creezi mici grafice de comparatie ale produselor.

7. Conversatii e-mail grupate. Outlook are acum abilitatea de a grupa e-mailurile astfel incat un mesaj include toate replicile legate intre ele; astfel ca nu mai este nevoie sa deschizi 20 de e-mailuri pentru a citi o conversatie, ci doar unul singur.

8. Seteaza-l asa cum vrei. Desi dezvoltatorii nu au eliminat Pamblica introdusa cu Office 2007, cel putin au facut-o customizabila. Creeaza tab-uri ce includ utilitarele tale favorite, ascunde sau afiseaza comenzi, sau strange Pamblica. Poti de asemenea sa exporti aceste setari catre alte computere ce au Office 2010 instalat.

9. Mai multe scurtaturi din tastatura. In Office 2007 utilizatorii obtineau acces la scurtaturile din tastatura apasand tasta ALT si observand indiciile de scurtaturi sub forma unor litere incadrate pe Pamblica. Office 2010 include chiar mai multe scurtaturi.

10. Foloseste sursa one-stop menu. Meniul Backstage face foarte usoara accesarea datelor stocate, printarea si partajarea informatiilor cu alti utilizatori sau dispozitive. Utilizatorii de Word de exemplu, vor gasi foarte utila ideea de a avea toate aceste elemente grupate cand este necesara printarea unui proiect mare, sau colaborarea pe editari sau revizii.

Incearca Office 2010 gratis

Descarca de aici Office 2010 gratis si testeaza-l timp de 60 de zile. Atentie, este necesar un cont Windows Live, care se creeaza gratuit.

http://office.microsoft.com/en-us/try/try-office-2010-FX101868838.aspx

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

2 Comments

 1. Cristi says:

  Te-au platit sa le faci reclama sau asa ti-a venit tie pe chelie, probabil sa fie de la vreme?

  – pentru necunoscatori si papuasi ca tine exista alternative gratuite:

  -OpenOffice.org (http://www.openoffice.org)

  -Kingsoft Office Suite Free (http://www.kingsoftstore.com)

  -LibreOffice (http://www.libreoffice.org)

 2. Tony says:

  Nu-ti inteleg agresivitatea. Daca ai executa o cautare, ai observa ca exista articole si despre alternativa gratuita OpenOfficeOrg.

  Scopul blogului nu este sa promoveze o anumita aplicatie, ci sa prezinte aplicatiile cu avantaje si dezavantaje lor, fie ele gratuite sau contra-cost.

Leave a Reply